Massamedia ja korruptoituneet journalistit: Udo Ulfkotten haastattelu

Dr. Udo Ulfkotten on ollut journalistina yli 25 vuotta mm. merkittävimmällä saksalaisella päivälehdellä (FAZ). Ulfkotten on juuri kirjoittanut kirjan (’Bought Journalism. How Politicians, Intelligence and High Finance Control German’s Mass Media’) ja ollut äänessä, kuinka CIA sekä miljardöörit lahjovat systemaattisesti journalisteja. Kyseisessä haastattelussa hän selittää mm, kuinka CIA yrittää lietsoa vihaa Venäjän ja Euroopan välillä median levittämän propagandan avulla.

Haastattelu on helppo leimata suoriltaan venäjämieliseksi propagandaksi, koska ”Russian Today”. On kuitenkin selvää, että mm. CIA kinnostui kylmän sodan aikana kontrolloimaan massamediaa USA:ssa sekä muissa länsimaissa. Muistutuksena Operation Mockingbird. Siitä voidaan kiistellä, kuinka tehokasta kontrolli on.

Enää vain kuusi multikansallista korporaatiota omistaa ja johtaa 90% USA:n mediasta, kun vuonna 1983, korporaatioita oli 44 kpl enemmän. Näiden kuuden mediakorporaation liikevaihto oli v. 2010 yhteensä 275 900 000 000 dollaria ($275,9 mrd). Se on 36 mrd. dollaria enemmän kuin Suomen BKT. Helppo kuvitella kuinka näillä kuudella korporaatioilla on potentiaalisesti uskomaton vaikutusvalta. Vaikea kuvitella minne kaikkialle niiden lonkerot ylettyy.

vain kuusi multikansallista korporaatiota omistaa ja johtaa 90% USA:n mediasta
vain kuusi multikansallista korporaatiota omistaa ja johtaa 90% USA:n mediasta

Lisätietoja

  • Jätä kommentti