Black Lives Matter, koronavirus sekä sivulliset uhrit

Oletteko nähneet fnordeja? Uusi Maailmajärjestys on huolissaan, sillä juuri kukaan ei tunnu näkevän niitä enää. Esimerkki: Illinoisin rotumellakat, jotka ovat nyt laajentuneet maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Pääosin mustaihoinen väestö kantaa niissä ”Black lives matter” ja ”I can’t breathe” -kylttejä. Valitettavaa ironiaa, koronakriisin keskellä.

Illinois on yksi maapallon suurimmista tautipesäkkeistä. Siellä on todettu lähes 128 500 koronavirustartuntaa (9.6.2020). Kymmenet tuhannet ihmiset ovat osoittaneet siellä mieltä, joka päivä, jo yli kahden viikon ajan. Ei tarvitse olla matemaatikko, arvioidakseen millaisen terveyskriisin valtavat mielenosoitukset tulevat aiheuttamaan (tai ovat jo aiheuttaneet).

Äskettäin julkaistun tutkimuksen mukaan, covid-19 tappaa monta kertaa enemmän mustia brittiläisiä kuin valkoisia. Vaikka sosio-ekonomiset ja alueelliset vaikutukset karsitaan pois, covid-19 tappaa silti 2x enemmän mustia kuin valkoisia. Jenkeissä, ero on varmasti paljon suurempi, johtuen maan surullisenkuuluisasta terveydenhuoltojärjestelmästä.

On suorastaan rikollista, että lehdet kuten The Guardian ja Nytimes ovat unohtaneet koronaviruksen aiheuttaman uhan lähes kokonaan. Vielä kuukausi sitten, lehdet pitivät koronakriisiä maailmansotaan verrattavana uhkana. Sen sijaan, nyt ne suorastaan kannustavat ihmisiä levittämään virusta eteenpäin – ympäri maapalloa; nimenomaan mustia ihmisiä. Mediat julistavat, ”black lives matter” samalla, kun kannustavat mustia uhraamaan itsensä sekä läheisensä epämääräisen aatteen takia.

Jostain syystä, porukka ei näe edes siinä mitään kummallista, että protestoijat kantavat ”I can’t breathe” kylttejä joukossa, mikä vilisee viruksia, jotka juurikin aiheuttaa kyseisen oireen, että ”ei voi hengittää”.

I_cant_breathe

Marshall McLuhan selittää George Floydin traagisen kuoleman ympärille kehkeytyneen ilmiön The Global Village -visiollaan. Aikaisemmin, hysteriat ja tradegiat olivat pienen piirin ongelmia.  Nykyään, ne voivat vahvistua median ja internetin välityksellä globaaleiksi, suhteettoman suuriksi, ilmiöksi. Kaikki koskettavat kaikkia. Kaikki ovat suurennuslasin alla. Digitaalisesti välitettävä hype johtaa lopulta siihen, että individualismi murenee ja totaalinen joukkomentaliteetti vallitsee. Nykyajan nostalgian nälkä on selkeä osoitus tästä (mmm, memberries):

.

 

Jätä kommentti