Operation Mindfuck: QAnon, Trump, Putin ja maaginen ajattelu

Yksi asia, mikä yhdistää selkeästi Trumppia, Putinia, Flättäreitä sekä Robert A. Wilsonia on maaginen ajattelu.

Robert. A Wilson ja kumppanit popularisoivat Illuminati-mytologian 70-luvulla Illuminatus-trilogialla. Samaan pakettiin oli pakattu lähes kaikki hulluimmat senaikaiset salaliittoteoriat. Operation Mindfuckin nimissä! Samaan aikaan, sekä Wilson, että diskordianistit levittivät ”Nothing is True. Everything is Permitted.” -slogania, jonka William S. Burroughs popularisoi jo 50-luvulla. Nykyään slogani on tunnettu lähinnä Assassin’s Creed -pelisarjasta.

Maaginen ajattelu

Maagisen ajattelun pointtina on, että sillä ei ole merkitystä, onko jokin asia totta vai ei [nothing is true]. Merkityksellisempää on, onko siitä hyötyä. Esim. ulkona on kylmä. Jos uskottelen itselleni leikkisästi, että ulkona on lämmin, ulkona ei välttämättä tunnu niin kylmältä. Vaikka tietäisin takaraivossani, että on oikeasti pirun kylmä. Väärästä tiedosta tai typerästä uskomuksesta [everything is permitted] on minulle kuitenkin sillä hetkellä hyötyä. Tätä voi kutsua placebo-vaikutukseksikin.

Uskonnollinen ajattelu on maagisen ajattelun vastakkaisuus, kun taas tieteellinen ajattelu perustuu objektiivisiin havaintoihin subjektiivisten vaikutelmien sijasta. Kaavion on tehnyt Lionell Snell

Maagiseen ajatteluun kuuluu, että valitaan informaation seasta se ”tieto”, mikä tuntuu sopivalta, subjektiivisesti. Kirsikanpoimintaa. Näin yksilö voi itse vaikuttaa kokemaansa (hermoston tuottamaan) simulaatioon ilman, että joku muu ohjailee esitystä. Jotkut eläytyvät täysillä simulaatioon, josta he eivät halua herätä, vaikka ehkä tietäisivätkin jollain tasolla, että elävät simulaatiossa. Joukoissa, se voi olla tuhoisaa.

Usein peräänkuulutetaan, että maaginen ajattelu on vaarallista joukoissa; jottei päällikkö päätä muiden puolesta, mikä on ”totta”. Muutenhan voi muodostua kultti.
Usein peräänkuulutetaan, että maaginen ajattelu on vaarallista joukoissa; jottei päällikkö päätä muiden puolesta, mikä on ”totta”. Muutenhan voi muodostua kultti.

Jatkuvalla syötöllä lisääntyvät valeuutiset, mielipideuutiset, salaliittoteoriat, trollaukset ja maagiseen ajatteluun pohjautuvat uskomukset (homeopatia, astrologia, ufot jne) aiheuttavat sen, on että monilla ei ole enää hajuakaan, mikä pitää paikkansa ja mikä on huuhaaata, vaikka kuinka yrittäisivät saada selkoa asioihin. Tämmöisessä tilassa elävät voivat vaipua toivottomaan apatiaan, pahimmillaan psykoosiin. Tai hurahtavat päättömiin uskontoihin. Mindfuck korostuu niin pahasti, ettei uhri toimi johdonmukaisesti. Apatiasta hyötyvät erityisesti poliitikot. Myös kultit ja ideologiat hyötyvät ristiriitojen viidakosta. Kun missään ei ole mitään järkeä, hullukin selitys kelpaa, kunhan se auttaa kognitiivisen dissonansin aiheutamaan tuskaan.

“They desperately need a place to put their anger and a way to make sense of the world. Us versus them, the horrible bad guys, is something they all seem to cling to,” – Diane Benscoter (cult expert)

Operation Mindfuck – trollaamisen prototyyppi

”Today, however, the primary goal of government propaganda is to undermine our faith in everything. Not just our belief in particular stories in the news, but our trust in the people who are telling the stories, the platforms, and fact-based reality itself. Facts are, after all, the enemy of beliefs.

What many of us forget is that this new style of influence through disorientation is really an appropriation of the counterculture’s techniques.” – Douglass Rushkoff, Operation Mindfuck 2.0

Trollauksella on nykyään negatiivinen kaiku mutta näin ei aina ollut. Toki, ennen internettiäkin, oli sosiopaatteja, ketkä trollailivat ihan vaan ilkeyttään tai purkaakseen pahaa oloa (kts. Suomen ensimmäinen trolli: Rikostarinoita Suomesta – Kostaja). Mutta parhaimmillaan, trollauksella on potentiaalia romahduttaa valtaviakin todellisuustunneleita. Tästä ajatuksesta, Operation Mindfuck (OM) lähti liikkeelle, 70-luvulla. Tarkoituksena oli levittää kaaosta – kepposten ja ällistyttävän disinformaation avulla – jotta massa ei enää käsittäisi, mikä on totta ja mikä on pilaa. Sillä pyrittiin heikentämään virallisen totuuden asemaa (aikana, jolloin viralliseen totuuteen vielä luotettiin) ja järkyttämään kulttuurihegemoniaa. Ulkopuolisten oli vaikea sanoa, että pelleilevätkö vastakulttuurin edustajat tai mitä ihmettä? Tämä antoi vastakulttuurille lisää toimintavapauksia.

Kaaoksen levittäminen oli kuitenkin noihin aikoihin hidasta ja vaivalloista. Käytettiin kirjoja, lehtiä yms. Illuminatus-triologia on malliesimerkki tästä. Robert A. Wilson ja Robert Shea työskentelivät 70-luvulla Playboylle. Vastailivat lukijoiden kirjeisiin ja kirjoittivat kolumneja. He hämmästyivät, kuinka paljon heille tuli kirjeitä, joissa kerrottiin mitä hullumpia salaliittoteorioita. Niiden innoittamana, Wilson ja Shea päättivät kirjoittaa kirjan. Laittoivat kirjeet tehosekoittimeen, lisäsivät mukaan faktoja, seksiä, ufoja, huumeita ja sekavaa politiikkaa joiden yhdistelmästä syntyi Illuminatus-triologia (v. 1975). Kirja romahdutti lukemattomien ihmisten maailmankatsomuksen ja tekee sitä vielä tänäkin päivänä. Mutta tekee sen uskomattoman lennokkaan huumorin avulla. Kirjan lukemisen jälkeen, Illuminatus-mytologiaa on lähes mahdotonta ottaa tosissaan. Toki, Illuminatus-triologia romahduttaa myös kaiken mikä liittyy amerikkalaiseen konservatismiin. Sekä asettaa vastakulttuuri-ilmiöt naurunalaiseksi. Se on kuin kollektiiviseen tajuntaan istutettu pommi. Vaikea sanoa, oliko Wilsonilla ja Shealla mitään varsinaista agendaa kirjan taustalla. Pääasiallinen sanoma vaikuttaa olevan, että ”älä usko bullshittiin tai oikeestaan mihinkään muuhunkaan”. Operation Mindfuck – succesful!

Siinä missä kirjoilla tms. kestää vuosikausia muuntaa kollektiivista tajuntaa ja sitä kautta yksilöiden maailmankatsomusta ja käyttäytymistä ja sitä kautta todellisuutta – internet-meemien avulla todellisuus voi muuttua hetkessä, kuin taikaiskuista.

Kekistan

Vuonna 2015, viimeistään, Kek-ilmiö sai 4chan trollit ja muutkin oivaltamaan, kuinka tehokkaasti ihmisiä voidaan manipuloida internet-meemeillä, kun niihin yhdistetään harhatietoa ja faktoja sekä lisätään tunnelataus (esim. raivostuttava asia tai pelottava uhkakuva, joka salpaa kriittisen ajattelun, mikä edistää sitä, että viesti osuu ja uppoaa helpommin). Meemien toistuva syöttäminen tehostaa niitä vielä entisestään. Kek-ilmiö huipentui, kun vuoden 2017 alussa syntyi Kekistan -niminen mielikuvituskaupunki (tai TAZ) – jonka asukkaat palvovat Pepe the Frogia. Pepe kuvastaa Kek-nimistä egyptiläistä kaaoksen jumalaa, mikä edelleen vahvista käsitystä siitä, että 4chanin trollit hyödyntävät maagista ajattelua kaaoksen kylvämisessä, vaikkakin läpällä.

Parhaimmat trollit kohdistavat ”hyökkäyksensä” tyypillisesti sellaisiin yhteisöihin, jotka ottavat asiansa vakavasti. Sellaisiin, joilla on joku vahva vakaumus tai käsitys jostain asiasta tai jokin yhdistävä tekijä (vamma tms), joka määrittelee heidät ihmisinä ja filtteröi heidän maailmankuvansa. Sellaisien linnoituksien särkeminen vapauttaa yleensä valtavasti energiaa, joka purkaantuu intensiivisenä nauruna, vihana, hämmennyksenä yms. Esimerkkinä feministeille suunnattu 4chan-trollikampanja, jossa levitettiin väitettä, että terveyssiteet tai tamppoonit syrjivät naisia. Trollit vakuuttivat, että on täysin luonnollista, että kuukautisveri valuu pitkin reisiä. Sekä sloganeita, kuten
”kuukautisveren vapaa valuminen on voimaannuttavaa!”
”Jos se ällöttää sivullisia, heillä on asenneongelma!”
Trollauskampanja huipentui siihen, kun televisiossa kuvattiin urheilukisoja. Kameroiden huomio kiinnittyi naisjuoksijaan, jonka takapuolesta vuoti massiivisesti verta. Kun häntä myöhemmin haastateltiin, ”miksi näin?”, hän vastasi kysymykseen 4chanin trollien tehtailemilla sloganeilla. Sen voi melkein kuulla vieläkin, kuinka kupla vihdoin puhkesi…

Vielä 2017-luvun alussa vaikutti siltä, että 4chan levittää kampanjoidusti kaaosta, ihan vaan huvin vuoksi. Selkeää agendaa ei ollut. Trump kilpaili Clintonin kanssa presidentin-tittelistä ja maapallo oli pallon muotoinen. Mutta Pizzagate antoi viitteitä tulevasta. Vuoden 2016 loppupuolella, Hillary Clinton hyökkäsi Pepe The Frogia vastaan (”don’t feed the trolls!” – käskyn vastaisesti). Siis yksi maailman vaikutusvaltaisimmista politiikoista hyökkäsi piirretyn hahmon kimppuun! Sehän tietenkin raivostutti (tai enemmänkin innostutti) 4/8chan trollit, jolloin Hillarystä tuli memeettisen sodankäynnin kohde nro 1. Hurmahenkiset trollit, jotka loivat pari kk myöhemmin Kekistanin, tekivät tietenkin Hillarysta arkkivihollisensa. Mikä vaikutti, enemmän tai vähemmän, Hillarya vastaan suunatun Pizzagate-salaliiton kehkeytymiseen. Pizagateen vaikutti olennaisesti myös se, että Wikileaks julkaisi samoihin aikoihin, jo aikaisemmin vuodetut, John Bodestan sähköpostiarkistot. Pizzagate taas oli kuin ihannemalli, myöhemmälle, QAnonin luomalle simulakrumille…

Tapaus Trump

Trump osasi hyödyntää sosiaalista mediaa, tunteita, internettiä ja kansanuskomuksia ja salaliittoteorioita esimerkilliseksi presidenttikampanjansa aikana. Cambridge Analytica, sekä sen epäkorrekteista manipulaatiometodeista syntynyt skandaali, muutti poliittisen taistelukentän pysyvästi. Poliittinen manipulaatio muuttui entistä suoraviivaisemmaksi ja törkeämmäksi.

Trump & Pepe

Cambridge Analytica käytti hyväkseen ihmisiä, jotka olivat alttiita maagiselle ajattelulle. Trump on edelleenkin hyödyntänyt maagista ajattelua, jatkuvasti, presidenttikautensa aikana. Trumpin puheista kuulee, kuinka hän ymmärtää, etä nk. todellisuus on suhteellista. Jos hän on vakaasti jotain mieltä, se on hänen mielestään totta, jolloin hänen kannattajansa alkavat pitämään sitä totena, jolloin siitä tulee ikäänkuin totta. Tai ainakin se vaikuttaa todellisuuteen merkittävän paljon.

Discordianismi ja dadaismi kulkee käsi kädessä…

Siinähän ei ole mitään uutta, että politiikot valehtelevat. Sekä manipuloivat äänestäjiä. Uutta ja ällistyttävää on, että herra Trump soveltaa Operation Mindfuck -metodia maailmanlaajuisesti, jatkuvalla syötöllä. Silti porukka ottaa vieläkin hänen puheensa tosissaan! Valtamedia analysoi hänen sekavia twiittejä (covfefe), etsien niistä merkityksiä. Mikä ihme saa kaiken, mitä Trump tekee tai möläyttää, tuntumaan merkitykselliseltä? Ristiriitoja ristiriitojen perään, harhatietoja faktojen perään ja ennen kaikkea huumoria ja älyttömyyksiä. Sekä tunnepurkauksia, jotka jyräävät faktat ennennäkemättömällä voimalla.

Emme väitä, että Trump uskoo tosissaan juttuihinsa. Muutenhan hän olisi vankina maagisessa maailmassa, jonka hän on itse suoltanut ulos. Kekistan-tyyliseen harhatilan vanki, jonka olemattomiin rakenteisiin kannattajat kahlitsevat itsensä vapaaehtoisesti. Tuskin Axe-hajusteiden markkinointitiimikään uskoo tosissaan, että tuotteesta vapautuva kaasu saa naiset ympärillä hullaantumaan. Mutta mielikuva on toimiva, mikä taas johtaa siihen, että kohderyhmän itsetunto voi nousta siitä mielikuvasta niin merkittävästi, että kohderyhmä saa lopulta helpommin seksiä. Vaikka kaikki perustuu kuvitelmaan.

Tapaus Putin

Trumpin ja vastaavien lisäksi, Venäjän hallinto on omaksunut Operation Mindfuck -metodin mestarillisesti.

Adam Curtis – ”Oh dear”-ism and Non-Linear War

Adam Curtisin Hypernormalisation-dokkari kertoo siitä lisää. Dokkarin sisältö ja nimikin viittaa siihen, kuinka politiikot, yhdessä median kanssa, luovat hypertodellisen maailman (vankilan) äänestäjilleen.

Hypertodellisuus ja Simulakra

RAW ja kumppanit toistelivat toistuvasti:
”The Map is not the Territory”
”The Menu is not the Meal”
Mallinnus ei ole yhtä kuin malli

”Henceforth, it is the map that precedes the territory—precession of simulacra—it is the map that engenders the territory and if we were to revive the fable today, it would be the territory whose shreds are slowly rotting across the map.”
– Jean Baudrillard

Baudrillardin askeleet hypertodellisuuteen:

(1) basic reflection of reality,
(2) perversion of reality;
(3) pretense of reality (where there is no model); and
(4) simulacrum, which ”bears no relation to any reality whatsoever”

  1. tasolla mallinnus todellisuudesta (kartta) on realistinen
  2. tasolla mallinnus antaa vääristyneen kuvan todellisuudesta
  3. Simulaatiotasolla perusteeton kuvitelma yhdistyy saumattomasti todellisuuteen. Kuin kartta, jonka päälle laitetaan lisämerkintöjä sisältävä piirtoheitinkalvo. Augmented reality. Tämä on enemmänkin maagisen ajattelun taso: Saatetaan kartoittaa (enemmän tai vähemmän selkeästi), ettei kaikki pidä paikkansa mutta teeskennellään (syystä tai toisesta), että pitää. Tai saatetaan tiedostaa, että ei olla kartalla mutta teeskennellään (syystä tai toisesta), että ollaan.
    ”American author Micah Dunham explores the notion of hyperreality further by suggesting that the action of hyperreality is to desire reality and in the attempt to achieve that desire, to fabricate a false reality that is to be consumed as real. ”
    Esim. romantiikka luo eräänlaisen hypertodellisuuden tason.
  4. Tasolla, perusteettomat kuvitelmat ovat yhtä kuin todellisuus, eikä varsinaisesta todellisuudesta ole tietoakaan. Simulaatiohan määritelmällisesti perustuu johonkin, Simulakrumi ei mihinkään. Se on keksitty, vailla mitään pohjaa. Baudrillardin sanoin: ”not a copy of the real, but becomes truth in its own right.” Pahimmillaan syntyy Kekistanin painajaisversio, josta ei löydy poispääsyä. Lopulta simulakrumi (harhakartan synnyttämä entistäkin harhaisempi todellisuus) jyrää varsinaisen todellisuuden totaalisesti.

Flat Earth Ilmiö

Flat Earth teorian kannattajat kannattavat olevinaan mullistavaa fysikaalista mallia, jonka mukaan maapallo on litteä. Pohjimmiltaan, kyseessä on enemmänkin apokalyptinen ja herätyskristillinen vastakulttuuri-ilmiö, mikä vastustaa erityisesti tiede-kulttuuria. Kaiken tieteellisenhän on oltava valheellista, mitä meille on opetettu, jos maapallon pyöreys, avaruuslennot, dinosaurukset yms. ovat valetta! Maapallon ”todellinen muoto” on ainoastaan syötti, joka houkuttelee uteliaat todella kummalliseen kaninkoloon, jossa uhrille syötetään viestiin koodattu ”toisen tason sanoma”.

Prosessi on kolmivaiheinen:

  1. Maaginen vaihe
    Maailma näyttää litteältä. Maailma tuntuu litteältä. Joten ehkä, maapallo onkin litteä? Tähän ajatukseen voi lähteä leikillä mukaan, kuten useimmat Flat Earth Societyn jäsenet tekevät. Mainittakoon, että suurin osa nykyflättäreistä vastustaa Flat Earth Societyä. Kohteet, jotka nielevät syötin, siirtyvät seuraavaan vaiheeseen.
  2. Mindfuck-vaihe
    Matto vedetään jalkojen alta ja todellisuustunneli romahtaa. Jostain syystä, moni vihaa tätä vaihetta. Epävarmuus koetaan epämiellyttävänä. Suuria kysymysmerkkejä nousee ilmaan, joihin flättäreillä on valmiit vastaukset annettavana.
  3. Uuden uskomusjärjestelmän asennusvaihe
    Kun flättäri sukeltaa syvään päätyyn, simulakrumi korvaa aikaisemmat kartat ja peittää todellisuuden alleen. Simulakrumi koostuu kreationismista ja ikuisesta hyvä/paha taistelusta, new age -uskomuksista, pseudotieteestä, salaliitoista sekä tuomiopäivän profetioista.

”Power is in tearing human minds to pieces and putting them together again in new shapes of your own choosing” – George Orwell, 1984

Tyypillisesti, yhteisön kollektiivinen tajunta vaikuttaa siihen, kuinka flättäri kokee maailman, miten hän ajattelee ja miten hän toimii siinä maailmassa. Mutta, mitä jos kollektiivisen tajunnan sijasta, jokin ryhmä tai yksittäinen henkilö (johtaja tai profeetta) kontrolloi simulakrumia? Kuulostaa huuhaa-salaliiton alkuvirreltä, mutta Internet ja sosiaalinen media on tehnyt siitä helpompaa kuin koskaan.

QAnon

Siinä missä maaginen ajattelu perustuu yksilöllisiin tuntemuksiin, uskonnollinen ajattelu perustuu auktoriteetin sanelemaan totuuteen (kts. jutun ensimmäinen kuva). Uskonnollinen ajattelu ei muodostu ”sisältäpäin” eikä se muodostu ruohonjuuritasolta. Vaan se sanellaan ylhäältä-alaspäin. QAnonilaisia ohjaa siis enemmänkin uskonnollinen ajattelu, vaikka harva heistä tiedostaa sen. Hiljalleen, uhrin itsenäinen ajattelu korvaantuu QAnonin ajatuksilla ja tulkinnoilla. Uhri ei lopulta tunnista niitä voimia jotka motivoivat häntä, vaan kuvittelee, että ajatukset, jotka ”ajavat häntä” ovat lähtöisin hänestä itsestään. Syntyy nk. väärän tietoisuuden tila.

Maaginen ajattelu taas muodostuu henkilökohtaisen ”minusta tuntuu” mutu-tuntuman pohjalta. Siemenet kylvetään ruohonjuuritasolle ja niillä pyritään vaikuttamaan alhaalta-ylöspäin. Kuten aikaisemmin mainittiin, Illuminatus-triologia on esimerkki ruohonjuuritasolle kylvetystä siemenestä, joka aiheutti sitkeän mutaation todellisuuden häilyvään rakenteeseen.

Poliittinen meemi on ehkä selkeämpi esimerkki ”siemenestä”. Meemihän on ihanteellinen propagandan levitystyökalu. Propaganda-sana juontuu sanasta propagate, joka tarkoittaa mm. siementen istuttamista.

QAnononista on muodostunut herätyskristillinen ja apokalyptinen new age kultti, joka odottaa väkivaltaista yhteydenottoa saatananpalvojaeliitiin ja Trumpin sotureiden välille. He uskovat, että koko taloudellinen eliitti (poislukien Trump ja muut rikkaat republikaanit) koostuvat saatananpalvojapedareista. Eliitti tuottaa kidutettujen kakaroiden adrenaliinirauhasista adrenochrome-huumetta, jota he käyttävät palvoakseen saatanaa. Mielisairaat teoriat yhdistettynä raamatulliseen ilosanomaan johdetaan ylhäältä alaspäin. Sen hoitaa nimimerkki Q, joka väittää olevansa hallituksen virkamies. Q on QAnonin johtohahmo. Vapahtaja Trumpin sisäpiiriläinen, joka auttaa pelastamaan USA:n ilkeiden saatananpalvojien kynsistä, postailemalla tiedonmurusia 4chan ja 8chan -keskustelualustoille. Hänen tiedonmurusensa näyttävät, päällisin puolin, yhtä älyttömiltä/kryptisiltä, kuin Trumpin twiittaukset. Mutta ovat, varsinkin nykyään, huomattavasti uskonnollisempia. Mikä ihme saa kaiken, mitä Q mölisee, tuntumaan merkitykselliseltä? Vaikka kaikki Q:n ennustukset ovat menneet pieleen, miljoonat ihmiset ympäri maapalloa uskovat silti Q:n uskonnollisiin ja poliittisiin horinoihin sekä levittävät niitä eteenpäin totuutena.

Q aloitti postaamisen vuoden 2017 loppupuolella. 8kk sen jälkeen, kun Donald Trump valittiin presidentiksi. Kuukausi sen jälkeen, kun Steve Bannon siirtyi eri tehtäviin. Niihin aikoihin, QAnonin meininki oli vielä kohtalaisen hillittyä. Faktoja yhdisteltiin perättömiin väitteisiin, Trumppia ja isänmaallisuutta hehkutettiin, Clintoneita ja Obamaa haukuttiin päivät pitkät, pizzzagatea suurenneltiin jne. Tiedevastaisuus oli merkittävässä asemassa, mikä veti puoleensa monia flättäreitä ja kreationistejä. Mukaan kelpuutettiin salaliittoteorioita laidasta laitaan (ja siinä samalla niiden kannattajat). Mukaan mahtui vielä rokoitusvastaiset täti-ihmiset, abortin vastustajat, fasistit jne.

Vuoden 2018-2019 aikana, QAnon sai valtavasti kannattajia riveihinsä tuubi- ja FB-algoritmien ansiosta. Ilmiö paisui niin suureksi, että algoritmejä muokattiin, jotta kannatus laskisi. QAnon ryhmiä sekä keskustelualustoja alettiin sulkemaan järjestelmällisesti. Sensuuri osoittautui virheeksi. Se vain lisäsi vettä myllyyn. Vuoden 2020 pandemia ja Presidentinvaalit oli lopullinen läpimurto. QAnon on nyt valtavirtaa, maailmanlaajuisesti.

Nykyään, QAnon on valkopessyt imagonsa eikä heidän propagandavideoissa nähdä QAnon tunnuksa. Näin he pyrkivät vaikuttamaan huolestuneisiin, karanteenissa eläviin, kotiäiteihin sekä muihin kohderyhmiin, ketkä ei normaalisti innostu salaliittoteorioista

QAnonin lippua on heilutettu murhatapauksissa, panttivankitilanteissa, kiristyksissä, aseellisissa uhkauksissa, terrorismirikoksissa, kidnappauksissa ja vaikka missä. Massapsykoosi uhkaa jo Suomeakin (huom. global village -ilmiö). Vuoden 2019 loppupuolella, Suomalainen pilvipää teloitti isänsä isis-tyyliin; yritti ensin hukuttaa tämän kaivoon, sitten hakkasi häntä puutukilla. Lopuksi, leikkasi pään irti miekalla. Iltalehti kirjoittaa, kuinka ”Mies on esitutkinnassa kertonut sekavista surmaa edeltävistä tunnetiloistaan, jotka koskivat muun muassa saatananpalvontaa ja illuminatia”. Kyseinen murha ei osoita, että QAnonin levittämät salaliittoteoriat yms. aiheuttavat suoranaisia psykooseja. Eiköhän kyseinen psykoosi johtunut mt-ongelmista tai päihteiden väärinkäytöstä. Mutta on selvää, että jos mt-ongelmainen katsoo salaliittoteoriavideoita verta imevistä saatananpalvojaihmiskauppiaista pilvipäissään, päivät pitkät, niissä esitetyt uhkakuvat vaikuttavat luultavasti siihen, minkälaisia vainoajatuksia ja demoneita alkaa esiintymään, kun psykoosit on tulilla. Mainittakoon, että MK-Ultra asiakirjoista selviää, että CIA:n testailemista substansseista, THC tehostaa tehokkaimmin suggestioherkkyyttä.

Agenda: hajoita nykyinen poliittinen järjestelmä

Steve Bannon toimi Trumpin vasempana kätenä 7kk. Sen jälkeen hän katosi julkisuudesta. Samoihin aikoihin kuin Q alkoi postailemaan. Steve annon työskenteli myös Cambridge Analytican johtokunnassa.

QAnonin lyhyen tähtäimen agenda on nykyisen maailmanjärjestyksen tuhoaminen. Tilalle lupaillaan epämääräistä kristillistä utopiaa, jota kutsutaan nimellä ”Great Awakening”, jota ei selitellä muuta kuin korulausein. Käytännössä siis, QAnonin ydintiimi/Q kaavailee sotilasdiktatuuria. Historia osoittaa, että vallankumoukset eivät tuo parempaa järjestelmää tilalle, varsinkaan jos vallankumoukselliset eivät ole kaavailleet mitään parempaa yhteiskuntamallia tilalle (köh, arabikevät, köh). Tyypillinen vallankumous orkestroidaan ylhäältä alas. Hyötyosapuoli hoitaa rahoituksen, viestinnän jne. Tuskin koskaan hyötyosapuolena on kansa.

Onko sitten, vallankumouksen uhka todellinen, vuonna 2020? Voiko USA sortua sisällissotaan, jos Trump häviää seuraavissa vaaleissa? On kuitenkin tiedossa, että valtaosa QAnonilaisista uskoo, että Trumpin mahdollisen häivön on johduttava vilpillisistä vaaleista.

Joidenkin tilastojen mukaan, lähes 10% amerikkalaisista kannattaa QAnonia! RPI:n suorittamien kokeiden perusteella, kun 10% väestöstä uskoo vakaumuksellisesti johonkin, suurin osa yhteisöstä omaksuu sen uskomuksen hetkessä. Vaikka kuinka päättömästä uskomuksesta olisi kyse. Enemmistöä ei tarvita, ei lähellekkään! Toistaiseksi, ollaan siis aika lähellä ”tipping point” -tilaa. Murtumispistettä, missä valtaosa USA:n väestöstä alkaa uskomaan kollektiivisesti asioihin, mitä joku tuntematon järjestö sanelee ylhäältä-alaspäin. Sekä kannattamaan järjestöä, joka haluaa tuhota olemassa olevan järjestelmän. Järjestöä, joka hakee uutta maailmanjärjestystä. Samalla, kun valtaosa kannattajista vastustaa ideologisesti uutta maailmanjärjestystä.

“The man with the greatest force of imagination commands the world and creates realities according to his will instead of being the slave of an unsubstantial, bodiless empiricism.” – Ernst Schertel

PS. Edellä mainittu lainaus löytyy vuonna 1923 julkaistusta kirjasta: Magic: History, Theory, Practice, joka löytyi Hitlerin arkistosta. Quote on hänen alleviivaama. Empirismi = tietoteoreettinen käsitys, jonka mukaan tieto perustuu kokemukseen; kokemusajattelu.

.

Lisätietoja:

Q:n kootut postaukset
Nazi Hippies: When the New Age and Far Right Overlap
QAnon casualities
Former QAnon Followers Explain What Drew Them In — And Got Them Out
QAnon – Snopes

.

Jätä kommentti